Massagepraktijk Amaya

Breng je lichaam en geest in balans

Therapeutische voetreflex

Voetreflexologie is de wetenschap die zich bezighoud met het uitgangpunt dat er zich in de voet reflexzones bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam.

Voetreflex is een vorm van drukpuntmassage, dit is een massage van de zenuwuiteinden die zich in de voeten en handen bevinden.

Door deze zones te stimuleren kan men spanningen opheffen, de eigen genezingskracht van het lichaam stimuleren en het immuumsysteem versterken. Alle reflexpunten worden bewerkt om zo het lichaam weer in balans te brengen.

Belangrijk om weten is dat deze behandeling het lichaam zelf aan het werk zet om eventuele inwendige blokkades op te heffen, zodat genezing kan gebeuren.

De methode van voetreflexologie is gebaseerd op de holistische visie van samenhang tussen lichaam en geest, en beoogt de mens in haar totaliteit te behandelen.

Chinese hoofd-nek-schouder

De chinese hoofd-nek-schouder is een onderdeel van de Tuina-massage en meer gericht op de acupunctuurpunten, maar het gebruik van naaleden niet konden verdragen of als pijnlijk ervoeren.

De doelstelling van een massage kennen we allemaal, maar vanuit het chinese standpunt worden deze veel ruimer gezien. Hier word vooral gewerkt me de Qi, shen en de bloedcirculatie. De QI symboliseert het leven in al zijn vormen: gedachten, gevoelens, weefsel en bloed, inwendig leven en uitwendige expressie. De shen of geest staat voor het mentale, emotionele en expressieve leven.

Er word dus gewerkt op het mauele stimuleren van de acupunctuurpunten. Deze punten bevinden zich op meridianen. Meridianen zijn een soort kanalen waardoor energie in ons lichaam stroomt. Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan.

Doordat via  massage deze punten en meridianen worden geactiveerd, kan de massage dus ook een energetisch gevolg hebben in ons lichaam. Zo komen we tot een energetisch harmonie.

 

Healing therapie

Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie. Deze hebben we allemaal in ons lichaam.

Die energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen. Als de energie optimaal stroomt is een mens gezond van lichaam en geest.

Het reiki-systeem helpt ons om de energie in ons lichaam te optimaliseren zodat we kunnen helen, gezond worden naar lichaam en geest. Velen spreken van het reiki-pad omdat het ook bevorderlijk is voor de spirituele groei.

Daarom is reiki in de eerste plaats voor jezelf, om jezelf te helen en spiritueel te doen groeien.

Reiki energie ondersteunt het zelfgenezingsmechanisme.

 
 

Oorkaars therapie

Deze vorm van therapie is een zeer rustgevende.

Ze heeft de krachtige werking van alles wat in de borst-schouder-hoofd zone zit te stimuleren tot rust te komen.

En herstelling van onstekingen zoals o.a. sinusitis, rhinitis,...

Oorkaars therapie is een uitstekend methode om onrust, slapenloosheid, stress, depressie,... tegen te gaan.

De kaarsen zijn uit 100 procent natuurlijke hars vervaardigt, er wordt 1 kaars per kant gebruikt en voorgaand worden de oren met drukpunten gestimuleerd en gemasseerd.